MENU
Aula_close Layer 1

Valgfag i udskoling

I efteråret 2019 er der følgende fire valgfag for 8. og 9. årgang:

Japansk sprog og kultur: I dette fag får du mulighed for at stifte bekendtskab med japansk sprog, kultur og historie. Sammen skal vi udforske en række japanske emner med alt fra kriger klasser til k-pop og fra middelalder til mediernes tidsalder. Vi skal bl.a. se nærmere på fænomener inden for japansk popkultur, herunder manga og anime. Og vi skal blive skarpe på historiske emner såsom samuraiernes storhed og fald. Valgfaget består af: Begynderjapansk, introduktion til Japans historie samt introduktion til Japans kultur.

Frikadellesløjd: … eller hjemkundskab, som de fleste nok vil kalde det. I løbet af skoleåret kommer vi til at stifte bekendtskab med forskellige retter fra forskellige dele af verden. Det kan fx være pasta fra Italien, wokretter fra Asien eller frikadeller fra Danmark. Mulighederne er mange. Vi kommer til at have fokus på, at bruge årstidens råvarer, ligesom vi også en gang i mellem laver mad efter årstid/højtid. I sidste ende, skal I have lært, hvordan man planlægger, forbereder og tilbereder et måltid til flere personer indenfor givne rammer som økonomi og kultur.

Filmkundskab: I valgfaget filmkundskab er der fokus på filmproduktion og filmanalyse. I skal i faget filmkundskab opnå kompetencer til at producere og analysere levende billeder både som selvstændig udtryksform og i samspil med andre medier i et kulturelt perspektiv. I skal gennem oplevelse og arbejde med æstetiske og fortællende former udvikle jeres indsigt og indlevelse i film.

Innovation og Entreprenørskab: Kan du lide at arbejde sammen med andre om at løse en opgave? Vil du være med til at udvikle fremtidens løsninger, der kan gøre en forskel for andre? Vil du gerne lære teknikkerne til at ”sælge varen” og nå i mål med din formidling? Som en del af valgfaget Innovation og Entreprenørskab, får du mulighed for at arbejde innovativt og kreativt. Vi skal arbejde med spændende udfordringer, der gør dig i stand til

  • at ”tænke ud af boksen” og arbejde problemløsende
  • at generere samt optimere ideer
  • at omsætte ide til færdigt produkt
  • at styre et projekt
  • at præsentere din ide/dit produkt – i tale, tekst og billeder
  • at anvende ny teknologi til modellering, test og formidling (eks kodning og robot)

På valgfaget forventer vi at skulle deltage i projektet ”Next Level” med Fonden for entreprenørskab,
der afsluttes med en konkurrence. Et virksomhedssamarbejde kan også komme på tale.