Generel information om skolen

Randersgades skole er en tosporet folkeskole med 391 elever (2019). Skolen er organiseret med indskoling fra 0.- 3. klasse, mellemtrin fra 4. - 6.klasse og udskoling fra 7. - 9. klasse.  Lærerne arbejder i årgangsteams.

Randersgades skole har et globalt udsyn, som præger alle årgange. Det er vores opgave at (ud-)danne eleverne til at kunne forholde sig til og begå sig i en globaliseret verden.  I 2019 blev Randersgades Skole Danmarks første verdensmålscertificeret skole. Det betyder at vi har gjort verdensmålene til en integreret del af hele skolen. Vi arbejder målrettet efter at give vores elever redskaber og viden, så de kan handle i en globaliseret bæredygtig verden (læs mere).

Randersgades Skole er Cambridge Associate School og tilbyder at eleverne kan supplere deres 9. klasses afgangsprøve med et internationalt fag fra Cambridge, det drejer sig pt. om ”Global perspectivs” og ”Mathematics”. Vi samarbejder derudover med en række af organisationer og aktører (vores samarbejdspartnere), både lokalt, regionalt, nationalt og globalt. Det handler helt grundlæggende om at lave skole i meningsgivende kontekster – så tæt på virkeligheden som muligt. Det giver motiverede elever. På Randersgades Skole bliver eleverne globale medborgere – med refleksions- og handlekompetence ifht FN´s Verdensmål.

Skolen består af to bygninger, hvor den ældste er bygget i 1885-86 af arkitekt og kongelig bygningsinspektør Anders Clemmensen. Skolen har gennemgået en totalrenovering i 2018/2019, så den lever op til nutidens rammer for undervisning og leg.